Afgelopen weken verschenen er op Facebook en andere kanalen enkele vreemde filmpjes. Veel uitleg werd er niet bij gegeven maar sommige mensen herkenden de gebouwen van de brandweer en technische dienst in Kasterlee.
 
Vandaag werd dan eindelijk het mysterie onthuld. De filmpjes die op het internet circuleerden dienden als aankondiging van een uniek project : Barak Bizar.
 
Volgend jaar worden de gebouwen van de brandweer en de technische dienst in Kasterlee met de grond gelijk gemaakt.
 
Maar voor het zover is worden de gebouwen opengesteld van 4 april tot 11 juli 2014. Iedereen kan een muur, een vloer of een hele ruimte inpalmen en creatieve, sportieve, speelse of bizarre ideeën uitwerken.
Het is een ideale kans om uit je kot te komen en eens een stapje verder te gaan.
Stuur voor 15 november aanstaande je voorstel(len) naar barakbizar@kasterlee.be, vul het formulier in via het digitaal loket of kom eens langs bij de jeugd- of cultuurdienst.
 
Na 15 december hoor je of je jouw "bizar" idee kan realiseren.  Er gelden wel enkele voorwaarden. Zo staat iedereen zelf in voor de organisatie van hun idee (inclusief budget). Het voorstel is geen bestaand initiatief maar nieuw en niet-alledaags. Je woont zelf in Kasterlee of je vereniging is actief in Kasterlee.
 
Zoek je inspiratie of wil je graag weten welke ruimtes er beschikbaar zijn ? Kijk op de website www.kasterlee.be en op facebook.com/barakbizarkasterlee of kom het gebouw zelf vanbinnen ontdekken op de open werfdag op zaterdag 12 oktober van 10 tot 12u - Binnenpad 8, Kasterlee.  Tekst en foto's Jo Stoop / Nnieuws.